Om Karlslunde Rideklub

Karlslunde Rideklub (KAR) www.karlslunderideklub.dk er en sportsrideklub, som er medlem af Dansk Ride Forbund under Danmarks Idrætsforbund, klubben har hjemsted på Karlslunde Ridecenter, Karlslunde Landevej 34, 2690 Karlslunde. Rideklubbens tilstedeværelse på Karlslundegården går helt tilbage til halvfjerdserne.

Rideklubbens målsætning er, at fremme interessen for ridesporten og at samle medlemmerne til udøvelse af denne idræt, samt at oplære navnlig ungdommen i alt vedrørende hestens brug og pleje.

Ryttersammensætningen på Karlslunde Ridecenter er meget forskellig. Der er bl.a. Dressur/spring ryttere, konkurrenceryttere, distance og military ryttere, skovtursryttere, rideskoleryttere – fordelt på alle alderstrin.

En del af arbejdet i rideklubben består i, at arrangere og afholde forskellige arrangementer til gavn for rideklubbens medlemmer herunder, undervisning i ryttermærker, samt et antal ridestævner i dressur og spring på forskellige niveauer.

Endvidere afvikler Karlslunde Rideklub i samarbejde med Ridecenteret forskellige interne sportsaktiviteter, rideskolestævner, Jul- og fastelavnsarrangementer.

Alle pensionærer, partryttere og rideskoleryttere på Karlslunde Ridecenter skal være medlem af Rideklubben.

Dit medlemskab er altså medvirkende til, at understøtte det sociale og faglige fællesskab på Ridecenteret, endvidere tilsikre dit medlemskab adgang til, at du kan stille op til alle ridestævner der arrangeres af en godkendt rideklub i hele Danmark.

Rideklubben administreres af en medlemsvalgt bestyrelse, klubben har p.t. ca. 300 medlemmer.